Birlik İkinci Grup Gebe Düve İthalatını Başlatıyor

Malatya İli Damızlık Sığır Yetişricileri Birliği, ikinci grup gebe düve ithalatını başlatıyor.
10:30
  • 785

Sayın Üyelerimiz,

Yetiştiricilerimizin genç hayvan ihtiyacını karşılayabilmek için gebe düve ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Fakat bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı biraz gecikmiş olsa da  projemiz devam etmektedir. 2015 yılında yaptığımız protokollerle gebe düve ithalatına başladık ve 1.grup gebe düveler üreticilerimize teslim edildi.

 

Şubat/2015 tarihinden itibaren de 2.grupta yer alan üreticilerimiz gebe düve ithalatı için çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır.

Hayvan seçimlerini yapmaya en kısa zamanda yapmaya gideceğiz. Seçim heyetinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir veteriner hekim ,bir zooteknist ve Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nuh Tufan Kandi ve Başkanı olarak  özellikle şahsen ben bulunacağım.Seçtiğimiz gebe düveler ırklarının en üstün özelliklerine sahip olup, hem etçil hem sütçül yani kombine ırkı özelliğine sahiptir. .En geç 1 ay içinde üreticilerimize hayvanları teslim etmeyi planlıyor ve sizlerden de evrak akışı açısından hızlı davranmanızı rica ediyoruz.

 

Bu projemiz bundan sonra hızla devam edecek ve diğer gruplar için çalışmalar ivedi bir çekilde başlayacaktır.Malatya olarak artık simental ırkı gebe düve denilince de ilk akla gelen şehir olacağız.

 

Şimdiden hepimize hayırlı olsun.

ERGÜL GÜNAYDIN
MALATYA DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANI