Bakan Çelikten; Yem ve Gübre ile ilgili açıklama !!!

"Bizim amacımız üreticiyi desteklemek ama görüyoruz ki burada sanayici daha KDV indirimi onaylanmadan zam yaparak üreticinin KDV indiriminden yararlanmasını ortadan kaldırıyor."
10:31
  • 786

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, KDV indirimi öncesi yem ve gübreye yapılan zammı anlamanın mümkün olmadığını belirterek, “Bizim amacımız üreticiyi desteklemek ama görüyoruz ki burada sanayici daha KDV indirimi onaylanmadan zam yaparak üreticinin KDV indiriminden yararlanmasını ortadan kaldırıyor” dedi.

 
Bakan Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yem ve gübre konusunda KDV indirimi ile üreticilerin sorun ve önerilerini dinleyeceğiyle ilgili yaptığı çağrı üzerine bugün 0 530 104 37 80 nolu hattan kendisini arayan üreticilerle yaklaşık bir saat telefonla görüştü. Üreticilerle yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir değerlendirme yapan Bakan Çelik, “Bugün yem ve gübredeki KDV’leri konuşacaktık ama hemen hemen her telefona çıkan, özellikle yemdeki KDV indiriminin zamlarla ortadan kalktığını ve üreticiye yansımadığını ifade ettiler. Bizim tespitlerimiz de o istikamette. Bu zam uygulamasını kabul etmek mümkün değil. Bizim amacımız üreticiyi desteklemek; ama görüyoruz ki burada sanayici daha KDV indirimi onaylanmadan zammını yaparak üreticinin KDV indiriminden yararlanmasını ortadan kaldırıyor. Yapmış olduğumuz KDV indirimi ile ilgili yasa şu anda yayımlanmış durumda. Bu yasa ile gübrede yüzde 18, yemde ise yüzde 8’lik bir indirim getirildi. Pratikleri, yansımaları şu anda hem bizi hem de üreticileri ilgilendiriyor. Dolayısıyla söz konusu mağduriyeti gidermek amacıyla gübre ve yemde bir önceki aya göre fiyat durumunun ne olduğuna bakacağız. Ona göre yapacağımız değerlendirmeler sonucunda biz de bir bakış açısı geliştireceğiz.”